Voeding & Ayurveda

Sheabalans is gespecialiseerd in de Ayurvedische keuken. De Ayurveda heeft een heel eigen kijk op voeding, die al meer dan 5000 jaar geleden is ontstaan in India. De rijke maaltijden uit deze geurige en kleurige keuken dringen steeds verder door in het Westen omdat wij meer en meer openstaan voor gezond eten.

In de Ayurveda betekent dat onder andere:

  • verse voeding
  • de juiste hoeveelheid voeding per maaltijd
  • de juiste samenstelling van elke maaltijd
  • het gebruik van kruiden die de spijsvertering stimuleren of juist kalmeren

De Ayurvedische keuken houdt rekening met iemands constitutie (jouw unieke natuur). Groenten, fruit, granen en kruiden die jij zoveel mogelijk in je maaltijden zou moeten verwerken om je spijsvertering optimaal te laten verlopen, kunnen weer heel anders zijn voor iemand met een andere constitutie. In mijn keuken kan ik geen rekening houden met alle constituties. Ik kan je er wel meer over vertellen in mijn workshops.

In bijna elke Ayurvedische maaltijd kom je kruiden en specerijen tegen die de spijsvertering een handje helpen. Ze hebben niet alleen een positieve uitwerking op het lichaam op een dieper niveau, ook op mentaal vlak ontstaat een voldaan en bevredigend gevoel. Veel voorkomende klachten als een opgeblazen gevoel, maagzuur of een trage spijsvertering verdwijnen als sneeuw voor de zon alleen al door de juiste producten en ingrediënten in je maaltijden te gebruiken. In die zin kan de Ayurvedische keuken een therapeutische keuken genoemd worden.

Een greep uit de maaltijden ...

Neem contact op via | E-mail | Tel: 06-51312468