Je bent waarschijnlijk op mijn website terecht gekomen omdat je overweegt om bij mij een behandeling te nemen. Ik stel mij dan ook graag aan je voor zodat je alvast een idee kunt krijgen waar ik vandaan kom, hoe ik werk en wat mijn missie en werkwijze is als massagetherapeut.

Ik ben opgeleid bij de Holos Academie in Utrecht (2016-2020), een geaccrediteerde HBO-opleiding tot professioneel massagetherapeut. Mijn praktijk is gevestigd in Laren NH.

Het roer om
Een aantal jaar voordat ik aan Holos begon, werd het zaadje gepland om massagetherapeut te worden. Het gebeurde op een camping in Frankrijk, waar ik genoot van een heerlijke vakantie met mijn gezin.

Ik boekte een massage, zoals ik wel vaker deed in de vakantie. Dit keer was het anders. Ik voelde mij als herboren toen ik naar buiten liep. Iets in mij was geraakt. Dat een moment voor mijzelf in een kleine oase van rust op de lawaaierige camping mij zó in het hier en nu kon brengen. Mijn hart maakte een sprongetje: Ik wilde dit ook leren en anderen hetzelfde laten ervaren.

Naast mijn dynamische baan in de TV-wereld volgde ik kort daarna een jaar-opleiding tot masseur. Het was een mooi tegenwicht voor de achtbaan waar ik al jaren in zat. Ik had toen nog geen besef dat ik hier niet veel later later mijn werk van ging maken.

Dat kwam in 2015, toen ik mijn loopbaan in de TV-wereld beëindigde. Het roer kon én ging plotsklaps om. Ik had inmiddels het diploma op zak als masseur voor ontspannings- en Ayurvedische massages. Holos Academie werd mijn volgende stap. Ik wilde mij meer verdiepen in het mensenlijk lichaam, de anatomie en verschillende massagetechnieken. Dit allemaal vanuit de holistische visie, want ik had immers zelf de kracht ervaren van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Holos was de juiste plek.

Ayurveda
Via de Ayurvedische massage raakte ik ook erg geïnteresseerd in de Ayurveda. Een 5000 jaar oude holistische natuurgeneeswijze uit India, waarin onder andere voeding en leefstijl centraal staan. Ik werd opgeleid tot Ayurvedic Nutrition Therapist (2015) en volgde veel kookworkshops. Inmiddels heeft dit geleid tot ‘De Ayurvedische Keuken’, gespecialiseerd in het bereiden van authentieke Ayurvedische maaltijden voor particulieren en bedrijven. Je kunt er alles over lezen op de website van ‘De Ayurvedische Keuken’.

Mijn missie en werkwijze
In mijn praktijk in Laren begeleid ik je in het contact maken met alles wat er in jou leeft. Met al je gedachten, gewoonten en weerstanden. Mijn missie is om jou te laten ervaren wie je werkelijk bent en waar je behoeftes liggen. De behandelingen zijn volledig afgestemd op waar jij je bevindt in jouw proces. Er gebeurt dan ook niets wat jij niet wilt: Jij bent altijd zelf aan het roer. Als jij aangeeft dat er op dat moment geen behoefte is aan een begeleide massage, is dat dus ook goed mogelijk. Een ‘gewone’ ontspanningsmassage kan ook heel heilzaam zijn.

 

Neem contact op via | E-mail | Tel: 06- 51312468