Herken je dit?
Je piekert vaak ..
Je voelt veel onrust ..
Je hebt pijn in je nek en schouders ..
Je neemt te weinig tijd voor jezelf ..
Je slaapt slecht ..
Je werkt te hard ..
Je wil alles goed doen ..
Je bent nooit klaar ..
Als jij een of meer van bovenstaande klachten al voor langere tijd ervaart, heb je waarschijnlijk een te hoog stressniveau. Misschien is de aanleiding van jouw stress duidelijk of is dat nu juist het probleem: je voelt je onrustig en weet niet waarom. Stress kent vele aanleidingen en uitingsvormen. Daarom is stress op zichzelf geen aandoening maar een resultaat van bepaalde omstandigheden. Meestal is het een combinatie van allerlei factoren en juist daarom kan het zo lastig zijn om de juiste tools te vinden om je stressniveau omlaag te brengen.
In het ‘Je Stress Te Lijf’-traject van Sheabalans krijg je die tools aangereikt
Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder..
De eerste stap is om te stoppen met het zoeken naar oplossingen buiten jezelf. In het ‘Je Stress Te Lijf’-traject leer je om te luisteren naar jouw klachten en zo de verbinding met jezelf aan te gaan. Je komt weer aan het roer te staan en krijgt inzichten over jezelf die je verder helpen. Jouw lichaam is een prachtig instrument met een aangeboren zelfhelend vermogen. Je kunt leren om dat aan te spreken en weer beweging in je lichaam, je geest én je leven te krijgen.
Daar gaat mijn ‘Je Stress Te Lijf’-traject over:
Een lichaamsgerichte aanpak
Wat jou ‘in de weg’ staat om dit te bereiken, is heel persoonlijk en dus voor iedereen weer anders. Je gaat op ontdekkingstocht wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Dat is een proces en geen quick fix. Bedenk maar dat je al lange tijd signalen hebt gemist. Je lichaam is zich gaan aanpassen en dat gaat vaak gepaard met spanning.
Vanuit een holistische visie
Mijn aanpak is holistisch. Holisme betekent letterlijk ‘heel’. Je bent een geheel van je fysieke lichaam, je mentale wereld en je emoties. Al deze aspecten samen maken wie jij bent.
Stressklachten zijn heel divers en iedereen heeft een eigen coping, een manier om ermee om te gaan.
Omgaan met stress
Manieren die niet helpend zijn:
- Het gevecht aangaan met je klachten. Je primaire emotie is boosheid, dan wel tegen jezelf gericht of tegen anderen
- Je gaat vanuit onvrede steeds over je grenzen door bijvoorbeeld heel veel te sporten of te diëten.
- Je vlucht voor je klachten. Door je te verliezen in hard werken, altijd maar bezig te blijven en/of ongezond te eten en leven.
- Je doet letterlijk niets: je sluit je af van je klachten en negeert alle signalen.
Het zijn allemaal manieren, onbewuste trucjes, om het probleem dat schuilgaat achter je klachten niet aan te gaan. Let op: het is allemaal niet expres, je kunt er eigenlijk niets aan doen tot je je bewust wordt van je coping.
Wat helpt dan wel?
Allereerst is het belangrijk dat je openstaat voor verandering. Dat je onderkent dat je stressklachten hebt en er iets aan wil doen.
Ook is het van belang dat je nieuwsgierig bent en jouw eigen manier, jouw goedbedoelde trucjes (in ieder geval voor even) los wil laten.
Het ‘Je Stress te Lijf’-traject is voor een deel vooraf bepaald en voor een deel hangt het af van jou. Jij bent namelijk de enige die echt weet wat er in je omgaat. De behandelingen hebben een duidelijk kader waarbinnen je veel over jezelf kunt leren.
Je ontdekt o.a:
- Wat stress is en hoe het in je lichaam wordt vastgezet
- Hoe jouw lichaam reageert op stress
- Hoe je de vicieuze cirkel van denken kunt doorbreken
- Hoe je met negatieve overtuigingen en emoties kunt omgaan
In een aantal individuele behandelingen kom je verder te weten:
- Welke overtuigingen jou sturen
- Welke mechanismen jij hebt ontwikkeld om deze in stand te houden
- Welke emoties en gevoelens dit teweeg brengt
- Welke signalen jouw lichaam geeft als reactie hierop
Je gaat tenslotte ervaren:
- Dat je invloed hebt op jouw lichaam
- Dat je invloed hebt op jouw emoties
- Dat je invloed hebt op jouw gedachten
Veelgestelde Vragen
Is dit traject voor iedereen geschikt?
In principe kan iedereen die het aanspreekt mij benaderen voor het traject. Tijdens een telefonische intake is er ruimte voor vragen van beide kanten en blijkt vanzelf of het traject geschikt is voor jou.
Kan ik dit traject ook doen als ik geen specifieke stressklachten heb?
Ook dan is dit een mooie manier om een laagje dieper in jezelf af te dalen. Je komt altijd iets tegen wat je nog niet wist over jezelf. Want: elk moment is weer nieuw en de omstandigheden om je heen veranderen continue. Je leert te luisteren naar je lichaam en dat is altijd waardevol. Daarnaast is de informatie die je meekrijgt heel praktisch en toegankelijk.
Wat is het verschil met een normale behandeling?
Naast voelen en ervaren is het heel behulpzaam dat je snapt wat er allemaal in je lichaam gebeurt en hoe jouw denken invloed heeft op je lichaam en emoties.
In het speciale ‘Je Stress Te Lijf’-traject is er daarom een extra dimensie aan de therapie toegevoegd. De sessies worden gestart met een uitleg over de werking van het lichaam bij stress. Daarbij wordt de link gelegd naar het voelen.
Wat gaat het mij opleveren?
Als je dit traject hebt gevolgd, heb je meer kennis over de anatomie van je lichaam bij stress, ervaar je wat jouw klachten je te vertellen hebben en krijg je tools in handen om meer lichaamsbewust door het leven te gaan. De sheets en oefeningen die je meekrijgt, kan je thuis nalezen en in de praktijk brengen.
Hoe lang duurt het traject?
Je krijgt 6 sessies van 1,5 uur die bij voorkeur binnen 3 maanden worden ingepland. Dan zit er voldoende ruimte tussen de sessies en blijf je goed aangesloten bij het traject.
Moet ik me voorbereiden?
Je hoeft niets voor te bereiden. Het gaat allemaal over jou en de sessies brengen je juist in het hier en nu. Het kan wel zo zijn dat je tussen de sessies een opdracht of oefening meekrijgt.
Wat als het traject is afgelopen?
Na de laatste sessie evalueren we hoe het traject is verlopen. Het kan goed zijn dat je je bewust bent geworden van bepaalde klachten of thema’s. Dat kan een reden zijn om daarna losse sessies in te plannen.
Contact
Wil je meer weten of een intakegesprek inplannen? Stuur mij dan een mail.